Search
  • adrianvalkeaoja

Paneldiskussion på Karolinska Institutet

Jag fortsatte mitt deltagande på Grand Opening Week för Karolinska Institutets nya gym och denna gången agerade jag moderator för en paneldiskussion om "Molecular exercise responses" där Jorge Ruas och Anna Krook, båda från KI, diskuterade ämnet.
Mycket intressant ämne och flera viktiga aspekter lyftes. Diskussionen spelades in så det kommer finnas video inom kort, vilket jag hojtar till om på sociala medier.
Några huvudsakliga teman, som har stora implikationer för folkhälsa, var bland annat hur enkelt det kan vara, som att ta trappor, cykla eller göra ett mycket kort träningspass. Dos-responsförhållandet lyftes såklart men det är tydligen lätt att göra rätt! Även skillnader mellan konditions- och styrketräning diskuterades likaså hur träning är en medicin för hela kroppen, inte bara för musklerna!
Stort tack till Framtidsrådet och KI Health-Promotion som bjöd in mig att föreläsa och agera moderator! Det var en ära att närvara och bidra och jag ser fram emot att träna på gymmet. Jag hann smyga in lite chins efter paneldiskussionen!0 comments